0775-888 088 FÅ OFFERT
Medinor och kejserliga städer

Medinor och kejserliga städer

Denna veckolånga skräddarsydda resa i Marocko är den idealiska introduktionen till den rika kulturen som frodas i landets antika, kejserliga städer.

8 dagar från 39.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna

När du beställer ett reseförslag kontaktar vi dig på sms, e-mail eller telefon för ett inledande samtal kring din resa. Alla förslag skräddarsys sedan helt enligt dina önskemål.

Din information är säker och delas aldrig med tredje part. Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Medinor och kejserliga städer

Medinor och kejserliga städer. Denna veckolånga skräddarsydda resa i Marocko är den idealiska introduktionen till den rika kulturen som frodas i landets antika, kejserliga städer.

Casablanca

Utforska kosmopolitiska Casablanca med dess livliga centrala marknad och strandförorten Ain Diab på en privat rundtur. Casablanca – själva namnet frammanar romantiska bilder av ett franskt kolonialt förflutet, för att inte tala om filmklassikern. Inrättad av fransmännen som en viktig kommersiell hamn i Marocko, dess gamla franska arv återspeglas i dess vackra maureska byggnader.

Rabat

I Rabat kan du förundras över den arkitektoniska storheten hos landmärken som Hassan Tower, tillsammans med den antika staden Chellah. Rabat, Marockos charmiga huvudstad, fick dess status som en UNESCO arvsplats 2012.  Döpt efter det arabiska ordet ”ribaat” som betyder ”befäst plats”, har Marockos huvudstad en lång och rik historia bakom sig. Staden ligger vid sammanflödet av floden Bouregreg och Atlanten och är en elegant blandning av islamiskt arv och franskt kolonialt arv.

Fes/Fez

Upptäck sedan de kulturella attraktionerna i Fes när du tar dig igenom dess labyrintliknande medina med en lokal expert. Fes, eller Fez, den största kungliga staden skapad av Marockos tidiga muslimska härskare på 900-talet, är landets kulturella huvudstad och andliga hjärta. Gå genom de smala gatorna som flankeras på båda sidor av livliga souker fyllda av skräddare, konstnärer och handlare som säljer en mängd olika varor. Strosa förbi kaféer som leder till utomhusmarknader, den täckta basaren och lugna torg där du kan se barn som leker och åsnor som transporterar förnödenheter. Medinan är världens största bilfria stadsrum och en framstående UNESCOs världsarvsplats där du hittar ett stort antal spektakulära moskéer, garverier och fontäner.

Beni Mellal

I närheten erbjuder Beni Mellal karga landskap och otroliga insikter i den livliga ökenkulturen. Beni Mellal är där den natursköna charmen i ett robust landskap möter en livlig ökenkultur. Staden ligger vid foten av Middle Atlas-området och har vidsträckt utsikt över Beni Amins slätter och är en populär utgångspunkt för de magnifika Ouzoud-kaskaderna.

Marrakech

Avsluta din Marocko resa med en vistelse i en färgstark och historisk riad i Marrakech, medan du spenderar dina dagar med att utforska dess livliga medina och landmärken på personliga utflykter med din egen reseguide! Marrakech med dess aura av mystik och exotism, ber om att få bli utforskad! Från dess ödmjuka ursprung som en garnison för Almovida ökenkrigare är Marrakech idag en livlig stad där det moderna möter det traditionella.

staff

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt.

BESTÄLL HÄR

Dag för dag

Resrutt: Casablanca - Rabat - Fes - Beni Mellal - Marrakech

Dag 1: Avresa Sverige

Idag reser du från Sverige till Casablanca.

Dag 1-2: Casablanca

Vid ankomsten till Casablanca, blir du mött av vår lokala representant som ordnar transporten vidare till ditt boende, Farah Hotel som är ett enkelt boutiquehotell beläget i hjärtat av Casablanca, endast fem minuter från medinan. Njut av alla moderna bekvämligheter och inomhuspoolen när du kopplar av på slutet av en fullspäckad dag med att utforska staden. Kliv in i spat i ett av de två hamamen eller njut av en behandling. Njut av ditt urval av marockanska specialiteter eller internationella rätter på någon av de tre restaurangerna medan teloungen erbjuder dig läckra bakverk och kakor. Casablanca – själva namnet frammanar romantiska bilder av ett franskt kolonialt förflutet, för att inte tala om krigsklassikern. Inrättad av fransmännen som en viktig kommersiell hamn i Marocko, dess gamla franska arv återspeglas i dess vackra maureska byggnader.

 

Utflykt: 

Casablanca stadstur 

Upptäck de många sevärdheterna i denna berömda stad vid Atlanten, på denna privata rundtur. Ge dig av från ditt hotell vid en lämplig tidpunkt och bege dig till stadens centrala marknad. På vägen dit kan du få en glimt av stadens silhuett, en blandning av traditionell arkitektur med moderna och art déco-stilar rikligt varvat. På marknaden kan du bläddra igenom det färgglada urvalet av produkter, skaldjur och blommor medan du tar in charmen av byggnaden som är byggd i neo-mauresk stil. Gå över till den utsmyckade Mahakma-byggnaden med anor från 1950-talet. Med 60 rum fungerade denna vidsträckta struktur gjord av sten, marmor och trä som en muslimsk domstol samtidigt som guvernörens mottagningssal. Stanna till vid Hassan II-moskén, den största i Afrika, med en kapacitet på 80 000! Endast en av de två moskéerna är öppna för icke-muslimska besökare, denna magnifika byggnad färdigställdes 1993 och är större än Peterskyrkan i Rom. 

Halvdagsutflykt; Privat aktivitet; Lätt fysiskt krävande. Observera att besök inuti moskén slutar kl: 14.00

Dag 2-3: Rabat

Idag fortsätter resan vidare till Rabat. Du blir hämtad på hotellet och körd till Rabat med en privatchaufför. Resan tar 1-2 timmar. Här kommer du att tillbringa en natt på Villa Mandarine som är beläget i hjärtat av Rabat, inbäddat bland en apelsinlund och vackra blomsterträdgårdar. Känn dig som hemma i enkla men eleganta rum med alla moderna bekvämligheter för din komfort. Njut av utsikten över de grönskande omgivningar från de stora fönstrena, kanske med en varm kopp berömt marockanskt te tillsammans med lugnande fågelsång. Svalka dig vid poolen, eller unna dig själv på spat. Du kan även bege dig ut för att besöka några fina stränder som ligger endast några minuter bort. Bygg upp en aptit med promenader i de närliggande avenyerna och återvänd för att njuta av rätter från den internationella och marockanska menyn som erbjuds i villan. Rabat, Marockos charmiga huvudstad, fick dess status som en UNESCO arvsplats 2012. Staden ligger vid sammanflödet av floden Bouregreg och Atlanten och är en elegant blandning av islamiskt arv och franskt kolonialt arv.

 

Utflykt: 

Rabats höjdpunkter 

Staden Rabat, som nyligen fått status som världsarv på UNESCO, är din att upptäcka! Döpt efter det arabiska ordet "ribaat" som betyder "befäst plats", har Marockos huvudstad en lång och rik historia bakom sig. Börja din rundtur vid medinan, där du hittar Hassan-tornet, en oavslutad minaret från Yaqub al Mansurs tid, som ville bygga den största moskén i Rabat. Yaqub al Mansur är en viktig figur i byggandet av Rabat, och stadsmuren och den restaurerade Kasbah of the Udayas på din resplan, vittnar om Mansurs ansträngningar. Utforska sedan Chellah, och den ruinerade romerska staden Sala, som ståtar med antika monument och byggnader. Chellah är även en befäst muslimsk nekropol där Mereniddynastin är begravd, och är en av de bästa arkeologiska platserna i dagens Marocko.

Halvdagsutflykt; Morgon och eftermiddag; Längd: 2-3 timmar; Privat aktivitet; Lätt fysiskt krävande. 

Dag 3-5: Fez

Resan fortsätter vidare till Fes. Du blir hämtad på hotellet och körd till Fes med en privatchaufför. Resan tar 2-3 timmar. Här bor du två nätter på Riad Fes, en boutiquefastighet som ligger i hjärtat av den livliga medinan i Fes. Njut av ditt rymliga rum utrustat med alla nödvändiga bekvämligheter. Lugna dina sinnen med massage och behandlingar på det lyxiga spat, som har skapats av designern Christophe Pillet. Smaka på läckra marockanska rätter i en av Riads tre matsalar. Alternativt kan du välja att äta dina måltider vid poolen eller på takterrassen. Besök vinbaren för att smutta på ett urval av marockanska viner. Eller slå dig ner med ett glas champagne eller drinkar på L'Alcazar – riadens barlounge – efter en lång dag utomhus. Fes, eller Fez, den största kungliga staden skapad av Marockos tidiga muslimska härskare på 900-talet, är landets kulturella huvudstad och andliga hjärta.

 

Utflykter: 

Meknes kulturella höjdpunkter

Lämna Fez hektiska popularitet bakom dig för de tystare men lika fantastiska kulturella sevärdheterna i Meknes. Utforska den historiska storheten i Marockos tidigare huvudstad i bågarna och kolonnerna i Bab El Mansour, den monumentala porten prydd med träsniderier och detaljerat zellige kakelarbete. Förundras över prakten av Moulay Ismails mausoleum, den grundande sultanen i denna kejserliga stad och beundra den närliggande Heri es-Souani som brukade hysa det kungliga spannmålsmagasinet och stallet. Utforska resterna av befästningar som vittnar om stadens forna glans och noggranna planering. Njut av den lokala atmosfären med en promenad genom Place Hedim där historiska byggnader och trånga gränder andas lika mycket atmosfär som dess livliga butiker och matställen.

Halvdagsutflykt; Privat aktivitet; Tid: Morgon/Eftermiddag; Längd: 4-5 timmar; Lätt fysiskt krävande. 

 

Yoga på Palais Amani

Börja dagen med ett energigivande yogapass medan du har utsikt över den tidlösa medinan i Fes från takterrassen på hotellet Palais Amani. Efter klassen, gå ner till trädgården där en speciell detoxfrukost kommer att fullborda denna extraordinära upplevelse.

Gruppklass, transport ingår ej, yogaklassens längd: 1.15 timmar, detoxfrukost ingår, lektionen börjar kl. 08.00, mattor, block och remmar tillhandahålls)

 

Fes fantastiska kulturarvstur

Gå igenom 1 300 år av marockanskt arv när din guide leder dig genom den vackraste medinan i Marocko. I den vackra staden Fes kan du titta med vördnad på de utsökta exemplen av islamisk konst och arkitektur. Gå genom de smala gatorna som flankeras på båda sidor av livliga souker fyllda av skräddare, konstnärer och handlare som säljer en mängd olika varor. Strosa förbi kaféer som leder till utomhusmarknader, den täckta basaren och lugna torg där du kan se barn som leker och åsnor som transporterar förnödenheter. Medinan är världens största bilfria stadsrum och en framstående UNESCOs världsarvsplats där du hittar ett stort antal spektakulära moskéer, garverier och fontäner. Följ med din guide till några av moskéerna som tillåter icke-muslimer att komma in, så att du kan få en närmare titt på det intrikata stuckatur- och kakelarbetet inuti. Utforska den nya medinan, Medersa eller islamiska utbildningsinstitutet, och den ikoniska Bab Boujloud eller Blue Gate, som är ett bra ställe att njuta av att titta på! Stanna till vid den pittoreska fontänen vid Place Nejjarine innan du tar dig till mellah (judiska kvarteren) för en inblick i stadens judiska arv. Fönstershoppa i några av Fes souks innan du återvänder till hotellet. 

Heldagsutflykt; Privat aktivitet; Tid: morgon; längd: 6 timmar. Måttligt fysiskt krävande. Observera att icke-muslimer inte är tillåtna i många av moskéerna.

Dag 5-6: Beni Mellal

Idag fortsätter resan vidare till Beni Mellal. Du blir hämtad på hotellet och körd med privatchaufför till Beni Mellal. På vägen kan du besöka berberstaden Azrou. Reslängd utan stopp: 6 timmar. Här kommer du att tillbringa en natt på Widiane Suite & Spa som erbjuder en lyxig bas för att utforska Beni Mellal och de fascinerande platserna i närheten. Detta boutiquehotell gränsar till de höga kullarna i Middle Atlas och ligger precis vid kanten av det azurblå vattnet i sjön Bin El Ouidane, cirka 50 mil söder om Beni Mellal. Rummen är rymliga och inredda i de traditionella marockanska husens röda och ockra nyanser. Öppna dina sinnen för de vida horisonterna vid utomhuspoolen eller flyt i dess turkosblå vatten. Unna dig med en thailändsk eller balinesisk massage på hotellets spa eller njut av det traditionella hammamet. Drick kreativa drinkar i Karma Lounge, och därefter kan du bege dig till Widianes restaurang för att prova autentiska marockanska specialiteter. Beni Mellal är där den natursköna charmen i ett robust landskap möter en livlig ökenkultur. Staden ligger vid foten av Middle Atlas-området och har vidsträckt utsikt över Beni Amins slätter och är en populär utgångspunkt för de magnifika Ouzoud-kaskaderna.

 

Utflykt: 

Utforskning av Azrou

Ge dig av i din egen takt från Fes när du beger dig mot staden Beni Mellal, och stanna till för att utforska landsbygdsstaden Azrou på vägen. Inbäddad i bergen på en höjd av 1 250 m kännetecknas denna avslappnade berberstad av sina gröna ek- och cederträd. Staden är huvudstad i Middle Atlas-regionen och är uppkallad efter den stora berghällen som finns nära dess västra gräns. Ta dig tid att utforska den pittoreska marknadsplatsen och beundra den fantastiska Ennour-moskén gjord av lokalt cederträ. Håll utkik efter den stora populationen av vilda barbariska makaker som bor i cederträet som kantar denna typiska marockanska stad.

Lätt fysiskt krävande. 

Dag 6-8: Marrakech

Idag fortsätter resan vidare till den sista destinationen på din resa, Marrakech. Du blir hämtad på ditt hotell i Beni Mellal och körd med privatchaufför till Marrakech. Resan tar 3-4 timmar. Här kommer du att bo de sista två nätterna på Riad Adore. Hotellet ligger mitt i centrum av Marrakechs gamla medina, knappt några steg från stadens stora torg. På detta nyligen renoverade hotell kan du förvänta dig att mötas av ljusa uteplatser med fontäner och tropiska trädgårdar. Bo i bekväma rum som är inredda i modern marockansk stil. Börja dagen med ett energiskt dopp i poolen och en rejäl frukost. Efter en dag med sightseeing kan du återvända för en avkopplande massage och spabehandling på takterrassen. Beroende på årstid erbjuder terrassen en sval skugga eller en mysig öppen spis där du kan koppla av i lugn och ro bland mjuka soffor och solstolar. Njut av ett glas vin innan du sätter dig ner till en måltid utomhus under en stjärnklar himmel i Marrakech. Marrakech med dess aura av mystik och exotism, ber om att få bli utforskad! Från dess ödmjuka ursprung som en garnison för Almovida ökenkrigare är Marrakech idag en livlig stad där modernitet möter tradition. 

 

Utflykter: 

Kamelsafari i Agafay vid solnedgången

Ge dig ut på en timslång, sen eftermiddags bilresa från Marrakechs livliga gator för en intim ökenupplevelse. Ta en kort avstickare längs stranden av sjön Takerkoust på vägen, passera genom oliv- och apelsinodlingar och enstaka asfalter kantade av eukalyptusträd. När du anländer till den natursköna Agafay-öknen, hoppa på en dromedarkamel och njut av en lugn solnedgångstur i vildmarken. Njut av det dramatiska landskapet i denna steniga öken kompletterat med panoramautsikt över de snötäckta Höga Atlasbergen. Lyssna på lokal folklore och anekdoter med din lokala guide, när du navigerar i de stentäckta sanddynerna, ibland prickade med vilda blommor och beduinbosättningar. Slå dig senare ned i ett nomadtält och gå med dina värdar och medgäster för lite lokal underhållning och lägereldssamtal. Prova på kortspel och brädspel över rundor med myntte och marockanska snacks. Strax efter kan du njuta av ett överdådigt utbud av traditionella berberrätter under stjärnorna, innan du återvänder.

Halvdagsutflykt; Tid: kväll; Längd: 4-5 timmar; Privat aktivitet; Middag ingår; Lätt fysiskt krävande. 

 

Magiska upptäckter i Marrakech

Ge dig ut med din private guide för att utforska den röda stadens underverk! Med dess exotism och aura av mystik, åtnjuter Marrakech dess legendarisk status som turistattraktion. Staden har den unika utmärkelsen att vara staden som landet är uppkallat efter. På denna tur kommer du att besöka den berömda Koutoubia-moskéen som är den största moskén med anor från 1100-talet. Din lokala expert kommer att förklara ursprunget till denna moské och dess framstående minaret. Efteråt, går turen vidare till Saadiska gravarna som ligger nära Kasbah-moskéen. Titta med förundran på den italienska carrara-marmorn som används över mausoleet. Utforska sedan 1800-talets El Bahia palats med dess blandning av islamiska och marockanska arkitekturstilar. Njut av liv och rörelse i soukerna i hjärtat av den gamla staden som erbjuder en mängd olika varor för besökare att titta på. 

Privat heldagsutflykt på 7 timmar med start på morgonen. Lätt fysiskt krävande

Dag 8: Ankomst Sverige

Efter en spännande och innehållsrik resa i Marocko anländer du tillbaka till Sverige.

Fotogalleri

Karta

Prisexempel

8 dagar från 39.500 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Beställ reseförslag
Pris per person

fr.  39.500* kr när 2 personer reser tillsammans


*Våra priser är vägledande priser baserade på mellansäsong och kan därför variera beroende på vilken säsong du reser under och tillgången på flyg, hotell och upplevelser. Högsäsong omfattar de mest populära tiderna på året att besöka destinationen, exempelvis under högtider och när vädret är som behagligast. Prata med din resekonsult för mer information. 

Priset inkluderar
 • Flygresa Sverige till Casablanca och retur från Marrakech
 • Flygplatsskatter & ev. avgifter
 • 1 övernattning på Farah Hotel (Standard Room)
 • 1 övernattning på Villa Mandarine (Classic Room) inkl. frukost
 • 2 övernattningar Riad Fes (Standard Room) inkl. frukost
 • 1 övernattning på Widiane Suite & Spa (Classic Room) inkl. frukost
 • 2 övernattningar på Riad Adore (Deluxe Room) inkl. frukost
 • Utflykter och aktiviteter som nämns i resplanen
 • Transport till destinationerna, samt till och från flygplatsen och till ditt hotell
 • MyPlanets Concierge service (tillgänglig 24 timmar om dygnet)
 • Full klimatkompensation
Ev. tillägg
 • Uppgradering till business class på flyget
 • Entréer och ytterligare måltider, som inte nämns i resplanen
 • Personliga utgifter och drickspengar
 • Visum och ev. turistskatter
 • Sjuk-och avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Eventuella uppgraderingar av hotellrum
Skräddarsy din resa

Resans längd och innehåll kan naturligtvis även skräddarsys helt efter dina önskemål. Så även antal resedeltagare, eventuellt barnpris eller om det finns andra platser du också önskar besöka. Ring oss så hjälper vi dig med planeringen av just din drömresa!

Liknande reseförslag

Klicka dig in till en mängd upplevelserika reseförslag som vi tror kan vara intressanta för dig att boka eller finna inspiration i.

Medinor och kejserliga städer

Medinor och kejserliga städer

 • Casablancas historia
 • Beni Mellal & Fez
 • Medinor & kejserliga städer

8 dagar från 39.500 kr per person

Medinor och kejserliga städer

Södra Marocko och pärlor längs kusten

 • Souker, tempel & kryddmarknader
 • Bergsbyar och kuststräckor
 • Fantastisk natur & kultur

9 dagar från 39.000 kr per person

Gorillavandring i Rwanda

Gorillavandring i Rwanda

 • Stå ansikte mot ansikte med bergsgorillor
 • Bo på en lyxig lodge mitt i en teplantage
 • Utforska Rwandas unika bergsregnskogar 

7 dagar från 53.100 kr per person

Roadtrip i norra namibia

Roadtrip i norra Namibia

 • ​​​​Safari i Etosha National Park
 • En tur med San-folket i Kalahari-öknen
 • Unik natur och kultur

16 dagar från 44.100 kr per person