^
 • Rovos Rail, Victoriafallen & Safari

  12 dagar från 55.900 kr

 • Rovos Rail, Victoriafallen & Safari

  12 dagar från 55.900 kr

 • Rovos Rail, Victoriafallen & Safari

  12 dagar från 55.900 kr

 • Rovos Rail, Victoriafallen & Safari

  12 dagar från 55.900 kr

 • Rovos Rail, Victoriafallen & Safari

  12 dagar från 55.900 kr

Rovos Rail, Victoriafallen & Safari

Res tillbaka i tiden med legendariska Rovos Rail från Sydafrika till Zimbabwe och de mäktiga Victoriafallen. Avsluta med safari i Chobe National Park i Botswana.

12 dagar från 55.800 kr

Pris per person vid 2 vuxna
Priset inkluderar: flyg, transfers, tågresa med Rovos Rail, övernattningar, safaris samt många måltider. 

Åk på en resa tillbaka i tiden med det legendariska tåget Rovos Rail, även kallat "The Pride of Africa". Resan går från Pretoria i Sydafrika, genom Zimbabwe och avslutas vid de mäktiga Victoriafallen.

Upplev kolonialtidens arv med en vistelse på kända Victoria Falls Hotel, med utsikt över de brusande vattenfallen. Njut av en så kallad 'high tea' på terrassen och kanske en gin och tonic när solen går ner över det vackra afrikanska landskapet.

Denna fantastiska resa avslutas med en tre dagar lång spännande safari i Botswanas Chobe National Park, känd för det stora antalet elefanter. Här bor du på en härlig lodge i ett område inte så många turister kommer till och kan när du inte är ute på safari, i lugn och ro njuta av lodge alla faciliteter. 

Detta är en resa fylld med några utav de mest kända och oförglömliga upplevelser södra Afrika har att erbjuda!  

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Avresa från Sverige

Dags för avresa och med ett byte på vägen reser du från Sverige till Johannesburg i Sydafrika där du landar på morgonen dag två.

Dag 2: Ankomst Johannesburg - Pretoria

Vid ankomst till Johannesburg möts du av en privat chaufför som kör dig till ditt hotell Castello di Monte i Pretoria där du ska bo en natt. 

Castello di Monte är ett 5-stjärnigt pensionat som osar av lyx och elegans. Huset är byggt i toskansk stil och erbjuder en fantastisk utsikt över Pretoria. I den vackert anlagda trädgården kan du njuta av ett uppfriskande dopp i poolen eller bara koppla av efter flygresan och se fram emot nästa dags äventyr.

Pretoria, som trots sin status som huvudstad påminner mer om en romantisk förort än en stad som de flesta förknippar med en huvudstad. Vacker arkitektur, parker och vägar flankerade av jakarandaträd. När de cirka 70.000 jakarandaträden slår ut i blom i början av oktober är det som att staden är helt inlindad i en stor lila filt. Det är en fantastisk syn och staden har också fått smeknamnet Jacaranda City av just den anledningen.

Det finns flera intressanta byggnader i Pretoria. Runt Church Square, som domineras av en staty av den före detta presidenten Paul Krüger, hittar du några av stadens äldsta byggnader som Old Raadsaal och Palace of Justice. Regeringsbyggnaden Union Buildings är en imponerande röd sandstenbyggnad med en tillhörande park. Härifrån kan du få en vacker utsikt över staden.

Dag 3: Avgång Rovos Rail

Njut av en tidig frukost på hotellet innan det är dags att bli körd till Rovos Rails privata perrong vid Capital Park Station. Kl. 10:30 rullas den röda mattan ut och det är dags för avgång. Framför dig har du en klassisk resa på tre dagar med gourmetmiddagar och tillhörande viner som serveras i den eleganta restaurangen. Tåget är den afrikanska versionen av Orient Expressen och upplevelser för livet väntar när det rullar iväg ut genom den magnifika afrikanska naturen. Kursen är satt mot gränsen till närliggande Zimbabwe och Victoriafallen, så du kan bara luta dig tillbaka och njuta av det vackra landskapet och de läckra måltiderna som serveras ombord.

Dag 4: Genom Zimbabwe

Idag fortsätter resan genom Zimbabwe, via Rutenga och Somabhula, till staden Bulawayo Bulawayo. Det sägs att Zimbabwe, liksom de andra länderna i södra Afrika, inte var välsignad med guld och diamanter utan istället med några av de vackraste landskapen. Det här blir verklighet när du genom fönstret på det lyxiga tåget kan njuta av utsikten över de pittoreska landskapen som passerar likt en film utanför. Tåget stannar för natten vid staden Mpopoma.

Dag 5: Safari i Hwange National Park

Idag kör Rovos längs den östra gränsen till Hwange National Park, med kursen satt mot "The Hide", där en eftermiddagssafari väntar. Du åker i öppna safari-jeepar ut i parken på jakt efter Zimbabwes vilda djurliv.

Hwange National Park är en av Afrikas vackraste platser där du kan se kontinentens vilda djur. Parken är också hem åt stora flockar av elefanter, bufflar, zebror och har en stor koncentration av giraffer.

Parken, belägen i nordvästra Zimbabwe, täcker ett område på inte mindre än 14.600 km2. I parken finns totalt 105 olika däggdjursarter inklusive lejon, leoparder och geparder. Naturligtvis hittar du också den sista av Afrikas Big Five-medlem i parken - noshörning. Hwange anses också ha några av Afrikas största grupper av den annars nästan utrotade vildhunden. På grund av den politiska situationen i landet har Hwange varit praktiskt taget orörd i många år, men har den senaste tiden återigen öppnats för safari. Det ger dig en möjlighet att uppleva en utav de nationalparker i södra Afrika som än så länge inte är så välbesökt av turister. 

Efter en upplevelserik safari återvänder du till ditt tillfälliga hem ombord på Rovos och resan fortsätter vidare söderut mot gränsen till ditt sista stopp - de mäktiga Victoriafallen. 

Dag 6: Ankomst till Victoriafallen

Njut av en sista frukost ombord på Rovos medan tåget sakta närmar sig Zambezi-floden och de imponerande Victoriafallen. Väl framme transporteras du till legendariska Victoria Falls Hotel där du checkar in dig för de kommande två nätterna. 

Sedan invigningen 1904 har kungafamiljer, kändisar och statsmän valt att bo på detta historiska och eleganta hotell som har sin egen gångväg till de mäktiga fallen. Hotellet osar av atmosfär och romantik och här förs du tillbaka till en svunnen tid när du avnjuter en 'high tea' på terrassen samtidigt som du hör bruset från vattenfallen i fjärran. Detta är Victoriafallens "Grand Old Lady" och den perfekta utgångspunkten för att utforska området runt de vackra fallen närmare.

Dag 7: Victoriafallen

"Mosi-oa-Tunya" - eller "Den dundrande röken" som Dr. David Livingstone år 1855 spred vetskap om, är verkligen en imponerande syn. Victoriafallen är mellan 60 - 110 meter höga och under regnperioden i mitten av april kan stänket från fallen nå så högt som 450 meter upp i luften när vattenmassorna plumsar ner vid fallens botten. Besök den lokala marknaden som är ett riktigt paradis för shoppingsugna. Här hittar du allt du kan önska dig när det gäller träsnitt, masker, täljstensskulpturer och mycket annat.

Men Victoria Falls är också så mycket mer än de mäktiga vattenfallen. Området erbjuder en mängd olika aktiviteter som forsränning, helikopterturer och inte minst möjlighet att se både elefanter och lejon. Avsluta dagen med en god middag på hotellet eller njut av en traditionell "Boma", där afrikanska rätter samt inte minst viltkött finns på menyn.

Dag 8: Mot National Park - Botswana

Efter frukosten hämtas du på hotellet och körs över gränsen till Kasane i Botswana. Vidare går resan till härliga Muchjene Safari Lodge där du bor de kommande tre nätterna. Muchenje ligger i ett privat reservat i parkens västra del. Ett område som inte så många turister åker till. De närmaste dagarna kommer att spenderas ute i den vilda naturen och alla måltider och aktiviteter ingår naturligtvis i vistelsen.

Muchenje Lodge är en av de få lodger som ligger i den västra delen av Chobe National Park. Att den ligger så avlägset gör att du troligen kommer att uppleva något av det bästa som parken har att erbjuda, utan att nödvändigtvis dela det med en mängd andra safari-sugna resenärer. Här kommer du att få chans att utforska områden i Chobe National Park som sällan ses av andra. Lodgen ligger vackert upphöjd över landskapet och du har en helt fantastisk utsikt över Chobe-floden och Namibias Caprivi Strip, till skillnad från många av de andra lodgerna i området som ligger precis nere vid floden.

Muchenje har en härlig rustik och avslappnad atmosfär, och med endast 11 stugor blir stämningen lite mer intim än på andra större lodger i och runt Chobe. De 11 halmtakstugorna är alla vackert inredda och med privat veranda, från vilken du kan sitta och blicka ut över det vackra landskapet. Lodens gemensamma område, med lounge, bar och pool, är designat med syftet att kunna koppla av och njuta av platsens charm samtidigt som det finns möjligt att se områdets vilda djur passera. Muchenje Safari Lodge är privatägd vilket bidrar till att säkerställa en varm och personlig service och ger en oförglömlig vistelse.

Dag 9 - 10: Safari i Chobe

Dagarna på Muchenje kommer framförallt att tillbringas bland Afrikas vilda djur. Lodgen erbjuder morgon-, eftermiddags- och kvällssafari, där du på den sistnämnda får du chans att se de djur som är mest aktiva efter mörkrets inbrott. Det finns också möjlighet att uppleva djurlivet på en båttur längs Chobe-floden, göra en bush walk eller besöka en lokal by i närheten.

Chobe National Park är särskilt känd för sina stora elefantflockar och det är verkligen en speciell upplevelse att i solnedgången sitta och titta på hundratals av dessa gigantiska djur som korsar floden i små familjeflockar. Stora buffelflockar är också ett av parkens landmärken och dessutom hittar du ytterligare två av Afrikas Big Five: det majestätiska lejonet och den skygga leoparden. I floden lever flodhästar sida vid sida med krokodiler och på land finns flera olika antiloparter, giraffer, gnuer, zebror och geparder. Parken är också hem åt inte mindre än 440 olika fågelarter.

En sak är säker - en vistelse i Chobe kommer utan tvekan att ge dig många minnesvärda möten med Afrikas fantastiska vilda djurliv.

Dag 11: Avresa från Botswana

Efter flera dagar med intensiva upplevelser genom hela tre länder i södra Afrika, har det så blivit dags att bege sig hemåt igen.

Du blir körd från Muchenje tillbaka till Kasane, varifrån du flyger till Johannesburg för byte och vidare flyg till Sverige.

Dag 12: Ankomst till Sverige

Du landar på svensk mark igenom efter en fantastisk och upplevelserik resa genom södra Afrika. 

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna
 Ord. säsong  fr. 55.900 kr 
 Högsäsong  fr. 58.900 kr 

 

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige - Sydafrika // Botswana - Sverige
 • Flygskatter
 • Privat transfer Johannesburg flygplats - Pretoria o/w
 • 1 natt på Castello di Monte i Pretoria inkl. frukost
 • Transfer Castello di Monte - Capital Park Station i Pretoria 
 • Tågresa med Rovos Rail (Pullman Suite) Pretoria - Victoriafallen o/w inkl. 3 nätter ombord där alla måltider samt dryck ingår under hela resan. 
 • Safari i Hwange National Park tillsammans med erfaren och engelsktalande ranger
 • 2 nätter på Victoria Falls Hotel (Zimbabwe) inkl. frukost 
 • Transfer Victoria Falls Hotel - Kasane (Botswana) o/w
 • Transfer Kasane - Muchenje Safari Lodge o/w
 • 3 nätter på Muchenje Safari Lodge inkl. alla måltider, all dryck (vatten/vin/öl/kaffe etc) samt obegränsat med safaris under hela vistelsen *
 • Transfer Muchenje Safari Lodge - Kasane flygplats o/w
 • Full klimatkompensation - läs mer här!

* Notera att de flesta safarilodger har en åldersgräns på 6 år för barn​

Tillägg:

 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring

Säsonger
Maj till september räknas generellt som lågsäsong för resor till Sydafrika. Resterande del av året går under högsäsong. 
Pris för resor över jul och nyår är på förfrågan.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Barn på resan
Kontakta oss för barnpris. I Sydafrika har oftast safarilodgerna en åldersgräns på 6 år för barn. 

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775–888088 eller skriv till resor@myplanet.se