^

Sydafrika med guide

Upplev alla Sydafrikas höjdpunkter tillsammans med en kunnig engelsktalande guide och internationell grupp.

17 dagar från 42.900 kr
Pris per person vid 2 vuxna
Priset inkluderar: flyg, övernattningar, måltider och rundresa med engelsktalande guide

Denna resa är perfekt för alla som drömmer om att utforska Sydafrika med guide! Du får uppleva alla Sydafrikas höjdpunkter när det gäller natur, djurliv och kultur i sällskap av en kunnig, engelsktalande guide och tillsammans med andra resenärer från olika länder. Resan startar i Johannesburg och avslutas i Kapstaden med inrikesflyg mellan Durban och Port Elizabeth inkluderat. På samtliga platser övernattar du på bra lodger eller hotell samt färdas i en buss av hög standard med AC. Utmed vägen kan du se fram emot ett äkta äventyr fyllt med exotiska upplevelser, däribland Big 5-safari i Kruger och fantastiska vyer utmed Panorama - och Garden Route. Du besöker också vackra Kapstaden där du kommer till mäktiga Taffelberget samt Waterfront, Greenmarket Square och andra sevärdheter i stan. Härifrån har du också två dagsturer inkluderade som tar dig till både Cape Point och de världsberömda vindistrikten.  

Antal dagar, resväg och upplevelser anpassar vi efter just dina önskemål. Inspireras här och kontakta oss för din drömresa!

Beställ offert

Dag för dag

Dag 1: Avresa Sverige

Du reser från Sverige mot Johannesburg i Sydafrika

Dag 2: Ankomst Johannesburg

Du landar i Johannesburg på morgonen och blir hämtad på flygplatsen och körd till ditt hotell. Då det inte är någon tidsskillnad slipper du oftast någon jetlag vid ankomst till Sydafrika, men du har ändå resten av dagen åt att vila ut efter resan. Vill du kan du istället använda tiden åt att besöka någon utav de utmärkta shopping centren eller ta en guidad tur till townshipen Soweto (ingår ej) som spelat en stor roll i Sydafrikas historia, går det självklart också bra. 

Dag 3: Johannesburg - Hazyview

Efter frukost blir du hämtad på hotellet och åker mot Mpumalanga-provinsen, också kallad 'The Land of the Rising Sun'. Turen går via Panoramarutten, där framförallt sträckan genom Blyde River Canyon är helt magnifik! Här finns flera bra utsiktsplatser där du har en helt fantastisk utsikt över den 33 km långa ravinen, som börjar vid 'Bourke's Luck Potholes och slutar vid 'The Three Rondavels.

Om tiden och vädret tillåter görs ett stopp vid berömda utsiktsplatsen vid God's Window. Efter en heldag med spektakulära vyer kommer du fram till hotellet i Hazyview där en trevlig middag väntar. Här bor du de kommande två nätterna.

Dag 4: Kruger National Park

Idag väntar en tidig transfer till berömda Kruger National Park och upplevelsen av att åka på en äkta safari. Du åker i en öppen jeep och får möjlighet att komma riktigt nära djuren. En safari i Kruger räknas som en av de bästa i Afrika och med nära 2 miljoner hektar är parken hem åt både flora och fauna i stort antal. På eftermiddagen återvänder gruppen till hotellet i Hazyview och förutom att middag serveras, har du resten av dagen för egna aktiviteter. Om du önskar finns det möjlighet att åka tillbaka till Kruger på kvällen och följa med på ytterligare en safari (ingår ej).

Dag 5: Hazyview - Swaziland

Efter frukosten går resan vidare mot Royal Kingdom of Swaziland. Det här lilla kungariket är beläget i ett bergsområde och är fullt av förgångna afrikanska traditioner och massor av kultur. Här finns också enormt vacker natur och aktiviteter som exempelvis safariturer och konst - och hantverksoutelets. Ta del av en uppvisning av traditionell Swazi-kultur följt av en härlig lunch på Matsamo Cultural Village. Fortsätt till Ngwenya Glass Works för att se hantverkare skapa vackra skulpturer och konstverk från smält glas. Efter att ha spenderat lite tid på marknaderna med hantverk i Mbabane är det dags att checka in på hotellet som är vackert beläget i Ezulwini-dalen. Middag sker idag enligt dina egna arrangemang och önskemål.

Dag 6: Swaziland - Mkhuze Game Reserve

Efter frukost är det dags för ett besök på Swazi Candle Factory där varje ljus är tillverkat för hand med den gamla tekniken ”milliefiore”. Det finns inte ett ljus som är det andra likt och i sortimentet hittar du en mängd olika färger, former och mönster.

Resan fortsätter sedan via Big Bend till KwaZulu Natal dit du anländer på eftermiddagen och checkar in på ditt hotell för två nätters vistelse. Samma eftermiddag åker du på en tur uppför Ubombo Moutains som bjuder på en vacker utsikt över Lake Jozini. På toppen av berget njuter du av en kvällsdrink medan solen sakta sänker sig och himlen förvandlas till en tavla fylld av olika färger. Turen upp på berget kombineras med ett besök i en lokal och autentisk zulu-by för att få en inblick i hur livet för zulufolket ser ut idag. Väl tillbaka på hotellet serveras en god middag. 

Dag 7: Mkhuze Game Reserve

Njut av morgonen och bestäm själv om du vill följa med på någon utav hotellets aktiviteter. Efter lunch (ingår ej) väntar transfer till Hluhluwe-Imfolzoi Game Reserve för en eftermiddagssafari. Hluhluwe-Imfolozi Game reservatet sträcker sig över enorma 90.000 hektar och det var här den vita noshörningen räddades från utrotning. Återvänd till hotellet senare på eftermiddagen och avsluta kvällen med en trevlig middag. 

Dag 8: Mkhuze Game Reserve - Durban

Efter frukost fortsätter resan längs Elephant Coast till St Lucia på den sydligaste spetsen av världsarvet iSimangaliso Wetland Park. Här får du färdas med båt genom våtmarkerna med chans att se både krokodiler och flodhästar samt en mängd olika fågelarter. Bland annat lever den sällsynta skrikhavsörnen här. Du når Durban på eftermiddagen och checkar in på hotellet där du ska bo i en natt. Här finns många trevliga restauranger och ikväll väljer du själv var du intar din middag. 

Dag 9: Durban - Port Elizabeth

Beroende på vilken tid ditt flyg till Port Elizabeth går kan du ha chans att göra en Durban City Tour där du under morgonen får möjlighet att upptäcka stadens kulturella och historiska kontraster. Från King Shaka International Airport flyger du sedan västerut till Port Elizabeth där du har transfer från flygplatsen till ditt hotell. Resterande del av dagen spenderas på valfritt sätt och middag intar du på egen hand.

Dag 10: Port Elizabeth - Plettenberg Bay

Från Port Elizabeth går resan via den vackra Tsitsikamma National Park, beskriven som "garden of the Garden Route". Dock förtjänar Tsitsikamma en betydligt mer levande beskrivning för att kapsla in den skönhet som finns här. Njut av en promenad längs spännbron över Storms River Mouth Gorge som bjuder sina besökare på otroliga vyer och fotomöjligheter. Dagens slutdestination är Plettenberg Bay där middag och totalt två övernattningar väntar.

Dag 11: Plettenberg Bay

Efter frukost väntar besök på Birds of Eden som är den största voljären i världen och där du kan se en mängd olika fåglar flyga fritt i den gigantiska inhängnaden. Efter att du ätit lunch på egen hand kan du antingen bara ta det lugnt, eller om vädret tillåter, välja att följa med på en Marine Encounter båtresa (ingår ej) och lära dig mer om det marina livet utanför Plettenberg Bay. Det finns också möjlighet att följa med på en vintur vid Bramon Wine Estate. Här får du chans att provsmaka olika viner samt åka häst och vagn mellan vinrankorna medan du sippar på ett glas vin och njuter av omgivningarna. Väl tillbaka på lodgen väntar middag på kvällen. 

Dag 12: Plettenberg Bay - Oudtshoorn

Efter frukost och utcheckning fortsätter resan mot staden Knysna som ligger vackert belägen vid en lagun och kallas 'Gem av Garden Route'.

Njut av lite tid på egen hand vid Knysna Waterfront Complex innan du reser vidare mot Oudthoorn. Denna stad beskrivs som världens ”fjäderhuvudstad” tack vare sin stora strutsuppfödning. Här kan du besöka en strutsfarm och följa med på en guidad tur. Du checkar in på ditt boende senare på eftermiddagen i perfekt tid för en god middag. 

Dag 13: Oudtshoorn - Kapstaden

Direkt efter frukost väntar en morgonutflykt till Cango Caves. Detta är ett av världens naturliga underverk och har blivit ett stort dragplåster till området Karoo. Det har blivit dags att lämna Oudtshoorn och via Route 62 resa vidare till Barrydale för lunch (ingår ej). Du kommer fram till Kapstaden sen eftermiddag och checkar in på ditt hotell med ett bra läge i eller nära Waterfront. Middag intar du på egen hand på någon utav alla härliga restauranger som finns här. 

Dag 14: Kapstaden & Cape Point

Idag väntar en heldag till Cape Point, Godahoppsudden och andra sevärdheter på Cape Peninsula. På vägen ner mot Afrikas sydligaste spets passerar du Sea Point, Clifton och Camps Bay samt gör ett stopp vid en utsiktsplats i Llandudno, innan du når Hout Bay. Hout Bay är en pittoresk fiskeby och hamn omgiven av vackra bergslandskap och med fina stränder. Här kan du göra en båttur (ingår ej) till Seal Island för att titta på den stora sälkolonin som finns där. Fortsätt via Chapman’s Peak som är en utav världens mest spektakulära kustvägar,  ända ner till Cape Point och Good Hope Nature Reserve. Här finns en mycket unik flora med enormt många olika arter på liten yta och det är en upplevelse att se haven mötas vid Cape Points klippor. Efter lunch på en närliggande resturang (ingår ej) går turen vidare mot historiska Simon's Town - en charmig by med viktoriansk arkitektur, flottbas och en stor pingvinkoloni vid vackra Boulders Beach. Boulders Penguin Colony är hem åt en växande koloni av den utsatta sydafrikanska pingvinen. Utlagda träspångar ger besökarna möjlighet att komma ner till stranden och få se pingvinerna i deras naturliga miljö. Det finns också ett informationscenter vid platsen. Dagen avslutas med ett besök på Kirstenbosch Botanical Gardens som är världsberömd för sin mångfald sitt magnifika läge mot de östra sluttningarna av Taffelberget. Turen slutar när du senare på eftermiddagen är tillbaka på ditt hotell igen. Middag sker på egen hand på någon trevlig restaurang i Kapstaden. 

Dag 15: Kapstaden & vindistrikten

Dags att besöka vindistrikten! Vägen ut från Kapstaden bjuder på en härlig resa genom fantastiska bergskedjor, vingårdar och hus av Cape Dutch-arkitektur. Första stopp är vackert belägna Stellenbosch som är hjärtat av den sydafrikanska vinindustrin och fylld av skönhet och kultur som genomsyrar den sydafrikanska historien. Med det otroligt stora utbud av vinproducenter som finns är det svårt att välja vingård för dagens första provning. Res vidare över Helshoogte-passet till Franschhoek, också kallad Sydafrikas gourmet huvudstad. Staden ligger i en pittoresk liten dal och har en typisk French Huguenot-stil. Här får du först göra en vinprovning innan det är dags för en kulinarisk upplevelse på någon utav Franschhoeks många prisbelönta resturanger (ingår ej). Om tiden tillåter görs även ett besök i Paarl-regionen för att avrunda dagens vinprovningsupplevelser innan det är dags att återvända till Kapstaden.

Dag 16: Kapstaden

På morgonen efter frukost är det samling vid hotellet för en planerad sightseeingtur. Kapstaden bjuder på både natur och kultur som visar staden från dess begynnelse till dagens moderna byggnader och köpcentra. Turen startar med en tur till Taffelberget där du kan ta linbanan (ingår ej) upp till toppen om vädret tillåter. I stadskärnan besöks sedan Company Gardens, S.A Museum, Castle of Good Hope och den blomstrande loppmarknaden Greenmarket Square. Turen går också genom pittoreska stadsdelen Bo-Kaap med sina färgglada hus. Där får du uppleva den unika kulturen, livsstilen och personligheten hos Cape Muslim community, och lära dig mer om dess bidrag till Sydafrikas historia och utveckling. Du är tillbaka vid hotellet runt lunchtid igen. Senare på eftermiddagen väntar transfer till Cape Town International Airport då det blivit dags att säga hejdå till Sydafrika för denna gång.   

Dag 17: Ankomst Sverige

Välkommen hem igen! Du landar på morgonen - utan jetlag än en gång, men med många härliga minnen i bagaget!

Karta

Pris per person

Resperiod Vid 2 vuxna i dubbelrum Vid enkelrum
 Lågsäsong  fr. 42.900 kr  fr. 51.200 kr
 Högsäsong  fr. 47.900 kr  fr. 57.900 kr
 

Priset inkluderar:

 • Flyg Sverige - Sydafrika t/r
 • Inrikesflyg Durban - Port Elizabeth o/w
 • Flygskatter
 • Mottagande och transfer t/r från flygplatsen
 • Rundresa med kunnig engelsktalande guide inkl. nämnda aktiviteter enligt program ovan 
 • Transport i buss av hög standard med AC
 • 14 övernattningar på bra turistklass eller förstklassiga hotell
 • 14 x frukost, 1 x lunch och 7 x middag
 • Full klimatkompensation – läs mer här!

Tillägg:

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring

 

Säsonger
Maj till september räknas generellt som lågsäsong för resor till Sydafrika. Resterande del av året går under högsäsong. 
Pris för resor över jul och nyår är på förfrågan.

Prisintervallet är vägledande
Det tas förbehåll för eventuella tillägg i högtider, särskilda händelser och liknande samt den aktuella platssituationen vid bokningstillfället.

Reslängd och avresedatum
Hos MyPlanet är det du som bestämmer. Resan kan ändras och justeras så att avrese- och hemresedatum passar dig. Samtidigt kan resan förkortas eller förlängas efter behov. Kontakta en resesäljare för ytterligare information.

Fler eller färre resenärer?
Du kan självklart åka på denna resa om ni är fler eller färre resenärer än vad som är angivet i pristabellen. För pris på din resa vänligen kontakta en resesäljare på 0775 – 888088 eller skriv till resor@myplanet.se