^
 • 5-dagars kryssning Fiji

  Utforska fantastiska tropiska stränder, orörda korallrev och avskilt belägen landsbygd på denna 5 dagars kryssning runt Fiji-öarna

 • 5-dagars kryssning Fiji

  Utforska fantastiska tropiska stränder, orörda korallrev och avskilt belägen landsbygd på denna 5 dagars kryssning runt Fiji-öarna

 • 5-dagars kryssning Fiji

  Utforska fantastiska tropiska stränder, orörda korallrev och avskilt belägen landsbygd på denna 5 dagars kryssning runt Fiji-öarna

5-dagars kryssning Fiji

Segla från ö till ö i Stilla havet där palmerna svajar i vinden mot en klarblå himmel, och där korallrev fyllda med liv lyser upp det turkosblå havets botten. På vägen har du naturligtvis gott om tid till att njuta av fantastiska tropiska stränder och orörda korallrev, men du får också uppleva den lokala kulturen på små öar, simma genom grottor och njuta av middagar under stjärnorna. 

Kryssningen spenderas ombord på den moderna katamaranen Fiji Princess. Båten har endast plats för 68 passagerare, vilket gör det möjligt att lägga till vid små stränder och bukter som stora kryssningsfartyg inte kan komma intill. Alla hytter har bekvämligheter som privat badrum och havsutsikt. Delar av summan du betalar för resan går dessutom till välgörande lokala projekt. 

 

Bestäm själv vilka upplevelser du vill fylla resan med. Låt dig inspireras här och kontakta oss.

0775-888 088

Program

Dag 1: Avgång från Denarau

Äventyret börjar redan när du går ombord på en mindre katamaran i Denarau Marina i närheten av Nadi. Inom kort glider du fram över det turkosblå havet mot Fiji Princess som ligger förankrad vid Sacred Island. Här välkomnas du av besättningen, och därefter är det dags att träffa resten av passagerarna och tillsammans njuta av en god lunch. 

Båten stannar vid Sacred Island hela eftermiddagen, så det finns gott om tid till att njuta av det lilla tropiska paradiset som bjuder in till att snorkla, sola och bada i det klara varma vattnet. Du kan också utforska den exotiska omgivningen vid lagunen till fots eller i kajak. Senare på eftermiddagen kan du lära dig den ädla konsten att tillverka Fiji High Tea, innan kaptenen ger tecken för att lätta ankar och segla mot Yalobi Bay. Det är en vacker segeltur som är värd att njuta av från soldäcket med en kall drink samtidigt som solen närmar sig horisonten. Dagen avslutas med en god middag ombord.

Dag 2: Yalobi Bay – Blue Lagoon

Nästa morgon fortsätter du båtturen norrut förbi flera vackra bukter och öar i ö-gruppen Yasawa. Dagens mål är Blue Lagoon där små öar skapar den perfekta lagunen. Båten lägger till vid en privat strand på ön Nanuya Lailai, och om vattenståndet är det rätta seglas båten hela vägen in till stranden och förankras i en kokospalm!

Lunchen serveras ombord och därefter har du hela dagen till att bara slappna av och njuta på stranden. Här finns det solstolar, bar, beach volley samt möjlighet till att få massage (inte inkluderat). Du kan också hoppa i vattnet och utforska korallrevet, som även kan upplevas från en båt med glasbotten samt på guidade snorkelturer där du får se de absolut bästa reven runt ön. Dessutom kan dykning arrangeras för både erfarna dykare och nybörjare (inte inkluderat, dykning bör bokas hemifrån). 

Dagens afternoon tea får en extra tropisk twist med nyplockade kokosnötter, och innan du vet ordet av har det blivit dags för happy hour på stranden. Kvällen bjuder på en äkta lovo-middag tillagad på traditionellt sätt i en grop i marken så som man har gjort i århundraden. Middagen serveras på stranden under palmerna med stjärnorna som lyser över Stilla havet. Dagen fulländas med en traditionell föreställning där lokala bybor berättar om sin kultur genom sång, dans och historier.

Dag 3: Blue Lagoon – Tamusua Bay

Förmiddagen spenderas vid den privata stranden. Förutom avslappning vid vattnet kan du välja att följa med på en guidad promenad till den andra sidan av ön. Turen bjuder på vackra utsikter och ger en bra inblick i vardagslivet på ön. Målet är den lokala Lo’s Tea Shop som är känd för sina delikata kakor. Efter turen åker du vattentaxi tillbaka till båten. Du kan också testa krafterna med korgflätning eller träsnideri, och dykarna har fortfarande tid kvar till ännu ett dyk idag (mot extra betalning) medan de som hellre vill snorkla kan följa med på en guidad snorkeltur.

Lunchen serveras på stranden innan det blir dags att fortsätta norrut genom ö-gruppen mot Sawa-I-Lau. Första stoppet är öns kalkstensgrottor. Det finns trappor upp till den första grottan, men om du är äventyrslysten kan du istället simma genom en undervattenspassage till en dold grotta djupare in i klipporna. 

Därefter besöker du det lilla samhället Tamusua där du bjuds välkommen på traditionellt sätt innan en ganska speciell middag väntar. Samhällets kvinnor har nämligen tillagat en äkta traditionell festmåltid, precis så som byborna själva gör vid speciella högtider. Middagen äts också på traditionellt vis – sittandes på flätade mattor tillsammans med byborna samtidigt som samtalet flyter på om livet på den avlägsna ön. Kvällen avslutas med en filmkväll utomhus på båtens soldäck.

Dag 4: Tamusua Bay – Drawaqa Island

Kursen sätts mot Drawaqa Island direkt på morgonen. Här berättar båtens marinbiolog om de lokala djuren och om arbetet med att skydda dem. Därefter är det dags att leta fram snorkel och cyklop. I perioden från maj till oktober kan du ha turen att få se de stora Manta ray-rockorna, men även resten av året bjuder på fantastisk snorkling. Dykning är också möjligt mot en extra avgift. 

Föredrar du att stanna på land kan du göra ett besök på den lokala skolan eller bestiga klipporna längs kusten där du får en vacker utsikt över havet. Om du vill kan du även testa på rappelling på vägen tillbaka. Middagen serveras på soldäcket där det grillas under stjärnhimlen. Baren har naturligtvis öppet och båtens DJ förser dig med passande musik, och om du inte redan har lärt dig den lokala Bula Bula-dansen så har du chansen nu.

Dag 5: Drawaqa Island – Denarau Marina

När du vaknar denna morgon är båten förmodligen redan på väg tillbaka mot Denarau Marina där ditt äventyr började för fem dagar sedan. Njut av den sista frukosten ombord innan båten lägger till vid kajen och det är dags att säga farväl till besättningen och de andra passagerarna. 

 

Resan kan förlängas till 7 nätter genom att kombinera den här utflykten med en annan kryssning med 3 nätter. Läs mer om den andra kryssningen här.

Fakta

Utflykten avgår endast på måndagar.

Dresscode är avslappnat, även på middagarna. Vid besök i landsbygder ska män bära sulu (som delas ut på båten) och kvinnor bör bära kläder som täcker axlarna.

Pris per person

5 dagar från 12.800 kr 

 

Priset inkluderar:

 • Kryssning enligt programmet
 • 4 nätter på Hibiscus-däcket med privat badrum (uppgradering möjlig)
 • Helpension från lunch dag 1 till frukost dag 5
 • Te, kaffe, vatten och juice
 • Utflykter, aktiviteter och upplevelser som beskrivet ovan
 • Lån av snorkelutrustning
 • Transfer från Denarau Marina till båten
 • Kaptenens cocktailparty