Afrika - dyr - zebra (12).jpg

Sydafrika - Mortens topp 5

Hos MyPlanet har vi flera reserådgivare som med stor entusiasm själva reser till Sydafrika och mer än gärna sätter ihop resor till dig. Morten Madsen är en av dem. Morten har familj i Sydafrika och har rest i landet otaliga gånger – det finns nämligen ett stor urval av fantastiska upplevelser här!

 

”Sydafrika är en otrolig destination. Här finns fantastisk natur, stora djurupplevelser, god mat och gott vin. Landet är dessutom perfekt för en bilsemester med upplevelser för par, de som reser på egen hand och barnfamiljer.”- Morten Madsen

Vilken är din favoritplats för safari?

Krüger National Park.

Varför Krüger före Eastern Cape?

För mig är det mest ”på riktigt” att åka på safari i Krüger. Vid många tillfällen finns det inget staket mellan den offentliga delen av Kruger National Park och de privata vildreservaten. Det ger djuren ett enormt område att röra sig på, vilket ger en känsla av att vara i den vilda naturen så som Sydafrika en gång såg ut. 

Men du riskerar inte att djuren gömmer sig på ett så stort område?

Det är klart att ju större område djuren kan vandra på – desto längre kan du riskera att behöva köra för att få se dem. På ett mindre avgränsat område finns det ofta större chanser för att få se t.ex. Big Five. Men samtidigt känns det som en mycket större upplevelse att se en leopard som du vet likaväl hade kunnat vara i Mozambique. 

Mortens topp 5

  • Att du inte får jetlag av flygresan 
  • Safari i Kruger National Park
  • Cape Town med vackra Table Mountain som reser sig i bakgrunden
  • En bilsemester längs Garden Route
  • Kom ihåg att ta en tur till valhuvudstaden Hermanus när det är valsäsong

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png

Så tycker våra kunder

Se vad våra kunder tycker om oss i sina omdömen på Truspilot.

Vi gör dina resedrömmar till verklighet

Vi gör verklighet av dina resedrömmar! Skicka oss dina önskemål kring resan så skräddarsyr vi ett förslag - helt kostnadsfritt. 

staff-se.png